Izraelski premijer i Trump krive Hamas za masakr u pojasu Gaze

Izraelski premijer i Trump krive Hamas za masakr u pojasu Gaze

Foto: Hina/EPA

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu i Bijela kuća u ponedjeljak su rekli da je Hamas odgovoran za uporabu sile u pojasu Gaze, gdje je u izraelskoj paljbi poginulo 55 Palestinaca.

>> MASAKR ZBOG VELEPOSLANSTVA U JERUZALEMU Ubijeno 55 Palestinaca, 2700 ozlijeđenih

"Svaka zemlja je obvezna braniti svoj teritorij", napisao je Netanyahu na Twitteru. "Teroristička organizacija Hamas obznanjuje da namjerava uništiti Izrael i u tu svrhu šalje tisuće ljudi da probiju granicu", rekao je i dodao kako će Izrael nastaviti odlučno djelovati da ih u tome spriječi.

Bijela kuća je u ponedjeljak Hamas proglasila odgovornim za smrt 55 Palestinaca koje je ubila izraelska vojska u pojasu Gaze tijekom prosvjeda zbog preseljenja američkog veleposlanstva u Jeruzalem.

"Odgovornost za te tragične smrti u potpunosti leži na Hamasu", upozorio je Raj Shah, zamjenik glasnogovornika američke vlade.

Bijela kuća u ponedjeljak se prvi put oglasila o tim nasiljima u kojima je stradalo "osmero djece mlađe od 16 godina", prema podacima palestinskog veleposlanika u UN-u.

"Hamas namjerno i cinično izaziva taj izraelski odgovor", objasnio je Raj Shah na konferenciji za novinare i dodao da je islamistički pokret "organizacija koja se bavi ciničnim aktivnostima koje su izazvale te smrti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara