Izraelski veleposlanik i Bozanić obišli zagrebačku katedralu nakon potresa

Izraelski veleposlanik i Bozanić obišli zagrebačku katedralu nakon potresa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

VELEPOSLANIK Države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilan Mor obišao je sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor koji su teško oštećeni u potresu.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije u priopćenju navodi kako je kardinal Bozanić, zajedno s projektantom obnove katedrale i nadzornim inženjerom Damirom Foretićem, upoznao veleposlanika Mora s oštećenjima na zagrebačkoj katedrali te sljedećim koracima u osiguravanju katedrale.

Potpora i prijateljstvo

Nakon obilaska katedrale veleposlanik Mor obišao je Nadbiskupski dvor gdje ga je, uz kardinala Bozanića, o razmjerima štete upoznao nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola Boris Blažević.

Kardinal Bozanić i veleposlanik Mor, nakon obilaska Dvora, zadržali su se u razgovoru, a kardinal je tom prigodom zahvalio veleposlaniku na potpori koju je i ovim posjetom iskazao njemu osobno i svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije. 

"Ovaj Vaš posjet još je jedan znak potpore i prijateljstva između izraelskoga i hrvatskog naroda te zalog daljnjim nastojanjima u međusobnom povezivanju", istaknuo je kardinal Bozanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara