Izraelski zrakoplovi gađali više od stotinu ciljeva u Libanonu, petoro mrtvih

IZRAELSKI borbeni zrakoplovi gađali su u noći s utorka na srijedu više od stotinu ciljeva u Libanonu, objavila je glasnogovornica izraelske vojske, a libanonski medicinski izvori javljaju o petoro mrtvih te o zasad nepoznatom broju zarobljenih pod ruševinama srušenih zgrada.

Glasnogovornica je rekla da su mete zračnih udara bile uglavnom zgrade koje Hezbolah koristi kao skrovišta ili zapovjedna mjesta. Po njezinim riječima, uništeno je i pet lansirnih rampi s kojih su libanonski gerilci ispaljivali rakete na sjever Izraela.

Libanonski medicinski izvori prenose da je u zračnom napadu na grad Mashghara ubijeno najmanje pet osoba. Kažu da je cilj napada u tom gradu u dolini Bekaa na istoku Libanona bila kuća lokalnog dužnosnika Hezbolaha pod čijim se ruševinama nalazi još neutvrđen broj civila.

Istovremeno, libanonska policija izvijestila je da se broj žrtava izraelskog napada na bejrutsku četvrt Šija povećao na 31 nakon što je iz ruševina izvučeno još nekoliko tijela.

Hezbolah je nastavio ispaljivati rakete na sjever Izraela, a minobačakim granatama zasuo je grad Metulu na koji leži uz granicu s Libanonom. Prema postojećim izvještajima, prijavljena je samo materijalna šteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara