Izručenje optuženog za atentat na Đinđića do 1. veljače

Izručenje optuženog za atentat na Đinđića do 1. veljače
OPTUŽENI za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, Dejan Milenković Bagzi, bit će izručen srbijanskim vlastima do 1. veljače, piše beogradski dnevnik "Blic" od srijede, pozivajući se na izvor u grčkom ministarstvu pravosuđa.

Prema izvoru lista, grčki ministar pravosuđa već je potpisao odluku o izručenju Milenkovića, koji je uhićen u Solunu potkraj lipnja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tužitelj sad treba donijeti odluku o prebacivanju Milenkovića iz Soluna u Atenu. Poslije toga, grčki i srbijanski šef Interpola se dogovaraju oko načina prebacivanja optuženoga u Beograd, a sve bi to trebalo trajati oko 20 dana", kazao je anonimni sugovornik "Blica" iz grčkog ministarstva pravosuđa.

Prema optužnici, Milenković je sudjelovao u atentatu na premijera Đinđića 12. ožujka 2003. godine, te u pokušaju atentata u veljači te godine, kad je u Novom Beogradu kamionom pokušao zaustaviti kolonu vozila u kojoj je bio i premijer.

Milenković je pobjegao nakon atentata u ožujku, te ga je 16. lipnja prošle godine grčka policija uhitila u Solunu, gdje se navodno - kako je tvrdila njegova donedavna odvjetnica Biljana Kajganić - krenuo predati u veleposlanstvo Srbije i Crne Gore u Solunu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara