izvješće državnog centra za obavješćivanje o požarima - gori na sve strane

Državni centar za obavješćivanje izvijestio je kasno večeras da je tijekom popodneva izbilo više požara na području Šibenskokninske županije. L

Oko 13,50 sati planuo je požar u Lozovcu, zaseok Slavice. Nošen južnim vjetrom, požar se proširio na ulazu u Nacionalni park Krka, te u smjeru Skradina. Požar je prešao na drugu stranu rijeke Krke, te zahvatio Žurića brdo i Skradinsko polje, gdje je izgorjela jedna napuštena kuća. U 14,25 sati zatvorena je cesta D-56, na dionici Tromilja-Skradin. U gašenju požara sudjelovala su tri kanadera, 160 vatrogasaca te djelatnici NP Krka.

Požar koji je planuo u 14,25 sati na poljoprivrednom zemljištu kod mjesta Čavoglave, ugašen je oko 19,20 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara trave, niskog raslinja, šume i vinograda.

Požar koji je buknuo u 14,25 sati kod škole u mjestu Konjevrate, od 21 sat je pod nadzorom. Gori trava i nisko raslinje.

Požar koji je izbio u 18 sati između zaseoka Brajice i Radonić, proširio se do samih kuća u mjestu Konjevrate.

U 18,08 sati izbio je požar između Žitnića i Pakova sela. Područje je minirano, pa se požar ne gasi.

Požar koji je planuo u 19,40 sati uz županijsku cestu u mjestu Sedramić i širio se u smjeru Unešića, ugašen je oko 21,20 sati. Izgorjelo je oko 250 puta 100 metara suhe trave i niskog raslinja.

U 20,47 sati izbio je požar kod mjesta Ljubostinje. Zahvaćeno je oko 500 puta 300 suhe trave i niskog raslinja.

U 20,55 sati buknuo je i požar na području Miljevaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar u Dugom Dolu kod Vrhovina, u Ličko-senjskoj županiji, koji je izbio danas oko 13 sati, još nije pod nadzorom gasitelja. I dalje gori šuma koja graniči s Nacionalnim parkom Plitvička jezera. Zbog požara je od 16,15 do 17,35 sati bila zatvorena željeznička pruga Vrhovine - Ogulin.

Požar u mjestu Pavlovac, kod Gospića, pod nadzorom je gasitelja. Izgorjela je jedna kuća i nekoliko gospodarskih objekata (staja).

Večeras oko 20 sati izbio je požar u mjestu Stajnica kod Otočca.

Ponovno je obnovljen požar u Sincu, kod Otočca, ali je pod nadzorom gasitelja.

Požar u Klenovcu kod Ličkog Osika se ne gasi zbog miniranog trena, ali su obranjene kuće u susjednom selu Široka Kula.

Na području Ličko-senjske županije gori još nekoliko manjih požara, ali su pod nadzorom gasitelja.

Požar koji je danas oko 14 sati izbio na lokaciji Musapstan, zapadno od prigradskog mjesta Crno, u Zadarskoj županiji, ugašen je oko 17 sati. Izgorjelo je oko šest hektara suhe trave i nešto borove šume. U gašenju su sudjelovala dva kanadera.

U večernjim satima izbila su dva požara na području općine Klis, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji još nisu ugašeni. Prvi požar buknuo je kod Bročanca, a drugi kod Prugova.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara