Izvršni direktor Googlea: Anonimnost na internetu ne postoji!

Foto: Wikimedia Commons
Video: Washington Times (Youtube)

GOOGLE zna što gledate, što pretražujete, čak i tko su vam prijatelji.

Strani mediji ovdje u čudu podižu obrve i pitaju se koji je stav izvršnog direktora Googlea Erica Schmidta o privatnosti na internetu. Detalje pogledajte u video snimci.

Schmidt je na konferenciji ranije ovoga mjeseca izjavio da je anonimnost na internetu ugrožena. "U svijetu s tolikim prijetnjama je jednostavno preopasno da ne postoji neki način identifikacije", rekao je.

Anonimnost treba razlikovati od privatnosti

Izvršni direktor Googlea je objasnio da bi vlade zemalja uskoro mogle stati na kraj anonimnosti na internetu. "Trebamo (provjerenu) bazu imena. Vlade će je tražiti".

"Privatnost je neizmjerno važna i ne treba je miješati s anonimnošću. Vrlo je važno da Google i svi ostali poštuju privatnost drugih na mreži. Ljudi imaju pravo na privatnost, to je prirodno i normalno", objasnio je svoj stav u jednom kasnijem intervjuu.

Međutim, i tu postoje granice, kaže on. "Ako pokušavate počiniti užasan zločin, očito da vam za to ne treba biti pružena mogućnost potpune anonimnosti. Nema sustava u našem društvu koji bi to dopustio, suci inzistiraju na otkrivanju počinitelja. Potpuna anonimnost bi mogla dovesti do vrlo teških odluka za vlade te naše društvo u cjelini i mislim da to također ne bismo htjeli", završio je Schmidt.


 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara