Izvršni odbor HND-a podržao protest novinara HTV-a

IZVRŠNI odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) podržao je danas kolege s HTV-a u javnom protestu zbog optužbi da su tijekom predizborne kampanje protežirali neku od političkih stranaka.

"Izvršni odbor HND-a podržava kolege s HTV-a i smatra da je njihov prosvjed u potpunosti opravdan i potreban u svakodnevnoj borbi za očuvanje slobode javne riječi i vjerodostojnosti svih medija", stoji u priopćenju koje je za Izvršni odbor HND-a potpisao predsjednik HND-a Dragutin Lučić.

Ogranak HND-a na HTV-u jučer je uputio javni protest ponukan, kako su rekli, neargumentiranim napadima na novinare informativnog programa koji su se proteklih dana učestalo pojavljivali u nekim medijima.

Odbacujući optužbe, ogranak novinarskog udruženja na HTV-u je istaknuo da su novinari te televizije svoj posao radili prema profesionalnoj savjesti, poštujući novinarske postulate, za što su, kako tvrde, dobili priznanje mnogih gledatelja i vodećih svjetskih televizijskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim "kolegijalnih napada drugih medija" ogranak HND-a na HTV-u odlučno je odbio i "pokušaje predstavnika nekih političkih stranaka da na bilo koji način televizijskim novinarima dociraju kako bi trebali raditi svoj posao".

Sa svojim javnim protestom HTV-ovi su novinari uz HND upoznali i

HHO, te Misiju OESS-a u Hrvatskoj.

(Hina) pp/am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara