J. Kosor demantira Novi list u vezi sa slanjem HV-a u Irak

J. Kosor demantira Novi list u vezi sa slanjem HV-a u Irak
POTPREDSJEDNICA Vlade i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor demantirala je današnji članak u Novom listu u kojemu stoji da "Jadranka Kosor otvara vrata slanju Hrvatske vojske u Irak", ističući da se ona protivi slanju hrvatskih vojnika u Irak "i kao ministrica hrvatskih branitelja i kao majka".

U priopćenju HDZ-a, koje je potpisala Jadranka Kosor, stoji da su takav tekst i naslov u Novom listu "u potpunoj suprotnosti s (njezinim) mnogo puta izrečenim stajalištem o slanju pripadnika OS RH u Irak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svoje bezrezervno i nedvosmisleno protivljenje slanju hrvatskih vojnika iskazala sam prvenstveno kao ministrica hrvatskih branitelja koja je svakodnevno suočena s posljedicama rata i agresije na Hrvatsku, ističe Kosor.

Odlučno se protivim slanju hrvatskih vojnika u Irak i kao majka, ističe Kosor i dodaje "kao što ne želim da moj sin ode u Irak, neću dopustiti da bilo čiji sin, kao hrvatski vojnik, bude upućen u Irak".

Tekst u Novom listu predstavlja podmetanje i zamjenu teza, koji se koriste u dnevnopolitičke svrhe, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara