Jaca izgubila svaki autoritet: Dr. Duje otkazao poslušnost, neće izbaciti Sanju Bilač

Foto: Damjan Tadić/Cropix

PREDSJEDNICA HDZ-a Jadranka Kosor izgubila je i posljednju mrvicu autoriteta. Premda je prije dva dana iz Zagreba potjerala šefa splitskog HDZ-a dr. Duju Marasovića s nalogom da zbog otvorenog pisma iz članstva pod hitno izbriše Sanju Bilač, šeficu kluba gradskih vijećnika HDZ-a, to se do večeras nije dogodilo. Kako se čini, ni neće.

Šefica HDZ-a reagirala je u skladu s kritikom - boljševički!

Kao što je Index odmah pretpostavio, Marasoviću ni na kraj pameti nije bilo poslušati šeficu. Premda su se iduće jutro baterije mobitela članova predsjedništva Gradskog odbora splitskog HDZ-a iscrpile od silne komunikacije, famozni sastanak na koncu ipak nije dogovoren. Dr. Duje je odlučio stati na balun i ne napraviti ništa! Odustao je od juriša, rov je trenutačno najsigurniji.

Sve i da je došlo do sastančenja, naš izvor je uvjeren da nitko ne bi glasao za izbacivanje Bilač, koja je svojim hrabrim i beskompromisnim nastupom u Gradskom vijeću Splita osvojila simpatije ne samo HDZ-ovaca, već i šireg biračkog tijela. Otvoreno pismo, kojim je optužila Kosor za boljševizam i kult ličnosti, pogodilo je bit. Šefica je predvidljivo reagirala upravo onako kako se i očekivalo. Boljševički po kratkom postupku, ukloniti, očistiti, izbrisati...  

Bilač u krugu velikana koji su nokautirali Jacu

Ono što je, međutim, trebao biti poraz za Bilač, a pobjeda za taštu Jacu, zahvaljujući prisebnosti dr. Duje pretvorilo se u tešku katastrofu predsjednice HDZ-a. Jaca tone kao Titanic i nitko je više ne sluša! Nalog iz Zagreba neće biti ispunjen, Sanja Bilač, unatoč svojoj kritici, ostaje u stranci.

Veću šljagu Jaca je jedino popila od Milanovića kada je izgubila izbore i od Bajića kada je optužio HDZ. Svakako nije loše za Bilač, koja se tako afirmirala u pravu heroinu HDZ-a, što pokazuje da čak i u našoj korumpiranoj i ljigavoj politici ima svjetlih trenutaka i kvalitetnih pojedinaca. 

Preživjela je Keruma i Nevenku, svoje kolege i šefove i što je još možda važnije, pokazala sjajan osjećaj za trenutak. Bajićev feeling. Kad kukurikneš, da ne završiš u loncu, kako je to lijepo predsjednik Josipović pojasnio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara