Jadranska magistrala zatvorena zbog odrona, dvoje ozlijeđenih u zatrpanom Golfu

Jadranska magistrala zatvorena zbog odrona, dvoje ozlijeđenih u zatrpanom Golfu

Tekst: D.M. / J.C.
Foto: Duje Klarić / Cropix

ZBOG ODRONA u Krilu Jesenicama zatvorena je dionica jadranske magistrale između Omiša i Splita. Kamene gromade i zemlja zatrpali su jedan Golf, vozač i putnica zatražili su liječničku pomoć. Prema prvim informacijama, lakše su ozlijeđeni.

Promet se preusmjerava na Gata i Žrnovnicu. Odroni su svakodnevna pojava u Krilu i okolnim mjestima. Kuće su građene na padinama, često i bez dozvola, a oborinski kanali mahom su improvizirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do odrona je došlo oko 18:30 sati, točno kada su 43-godišnji Denis S. i njegova 35-godišnja supruga Tea prolazili tim dijelom ceste. Bračni par mogao je samo u šoku promatrati kako kamenje pada oko njihovog automobila, ali i po njemu. Denis, koji je vozio automobil u trenutku odrona, odmah je zakočio, ali nije mogao sasvim izbjeći kamene gromade.

Denis i Tea u nesreći su zadobili samo lakše tjelesne ozljede zbog kojih im je pružena liječnička pomoć pa se mogu smatrati izuzetno sretnima. Da je jedna od većih kamenih gromada pogodila u njihovo vozilo, gotovo sigurno bi Golf bio na mjestu skršen ili izguran sa ceste u provaliju.

Inače, odroni na ovom području nisu nesvakidašnja pojava, posebno u kišnim vremenima. Obilata kiša izazvana superciklonom koja je poharala Hrvatsku omekšala je dosta trusno područje, što je vjerojatno izazvalo odron kamenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara