Jajce - Šopovi dani na Plivi

U sklopu Šopovih dana na Plivi, koji se održavaju u Jajcu u Bosni i Hercegovni, danas je održan simpozij o pjesniku Nikoli Šopu, a večeras je njemu posvećena poetska večer. L

Dvodnevna bijenalna manifestacija Šopovi dani na Plivi održava se u pjesnikovu rodnom gradu četvrti put u organizaciji Hrvatskoga kulturnog društva "Napredak".

Šopovi dani otvoreni su sinoć izložbom slika akademskog slikara fra Perice Vidića u holu Doma kulture "Stjepan Tomašević". Poslije izložbe članovi te podružnice izveli su priredbu pod naslovom "Jajčani Nikoli Šopu u čast" i "Jajački 'Napredak' Nikoli Šopu" na kojoj su bili predstavnici Federacije BiH, općinski čelnici i crkveni velikodostojnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na današnjem simpoziju u velikoj općinskoj dvorani sudjelovali su, među ostalima, potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić, Radovan Marušić, Anđelko Vuletić i drugi.

Na poetskoj večeri pod nazivom "BiH svome Nikoli Šopu" u kazališnoj dvorani Doma kulture "Stjepan Tomašević" predstavit će se pjesnici sudionici simpozija.

Budući da je sljedeće godine 100. obljetnica rođenja Nikole Šopa (1904-1982), Jajčani se već pripremaju za njezinu proslavu, a Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" najavljuje tiskanje izabranih djela Nikole Šopa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara