Jajima na Ministarstvo: Šmrkovi Čistoće uklanjali "ostatke" prosvjeda srednjoškolaca

NEKOLIKO stotina srednjoškolaca prosvjedovalo je ponovno pred Ministarstvom obrazovanja u Zagrebu zbog državne mature. Radi se ponajprije o učenicima prvih i drugih razreda zagrebačkih srednjih škola,  a nekoliko je učenika i primljena u ustanovu gdje su razgovarali s predstavnicima Ministarstva.

Iako je prosvjed uglavnom protekao mirno i bez većih izgleda, nekolicina je učenika ipak na prosvjed došla "naoružana jajima" koja su bacili na zgradu smještenu na Trgu hrvatskih velikana. Nakon što se prosvjed razišao, promptno je na scenu nastupila zagrebačka Čistoća, koja je morala počistiti ostatke te namirnice koji su se razlijepili po fasadi Ministarstva.

Ravnatelj prosvjedovao protiv prosvjeda, i nazvao policiju

Dvjestotinjak nezadovoljnika državnom maturom okupilo se danas i u Splitu ispred Pomorske škole, odakle je krenuo spontani i, kako se izrazio ravnatelj te škole Ranko Avelini, "agresivan" prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On tvrdi da je zatražio da razgovara s predstavnicima prosvjednika i da vidi njihov program, ali kako oni to nisu imali, Avelini nije dopustio da eskalira situacija. Nije dao da učenici bezrazložno napuste nastavu, koja je, po njegovu mišljenju, bila važnija od prosvjeda, o kojem nije bio ni obaviješten.

Zato je pozvao je policiju, koja je s dva automobila pratila kolonu učenika do Spinuta, jer je okupljanje prosvjednika bilo na rivi. Dio njih se vratio u školske klupe, jer je iz Zagreba stigla vijest da je prosvjed otkazan, a dio ih je odbio otići u školu.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara