Jak vjetar na Jadranskoj magistrali: Zabrana prometa za autobuse na kat

Jak vjetar na Jadranskoj magistrali: Zabrana prometa za autobuse na kat
Screenshot: HAK

ZBOG vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika i na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti te na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca te između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, A3 između Bregane i Jankomira te između Ivanje Reke i Lipovca, A4 između Goričana i Brezničkog Huma, A6 između Bosiljeva i Kikovice. 

Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između vijadukata Crna Draga i Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i naplate Kikovica, vozi se uz ograničenja brzine, no dionice su otvorene za sav promet.

Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Kolona na Bajakovu jedan kilometar

Kolona teretnih vozila na GP Bajakovo na izlazu iz Hrvatske duga je oko jedan kilometar.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 Zbog održavanja manifestacije Dani hrvatskog turizma u Hvaru, od utorka do petka, 23.  do 26. listopada uvode se dodatni polasci na liniji 9604 Split- Hvar (plovidbeni red na stranicama Jadrolinije).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara