Jakovčić: Brijuni Rivijera projekt desetljeća koji istarska oporba pokušava spriječiti

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare, komentirajući najavu medulinskih vlasti kako će zatražiti od pulskog Trgovačkog suda da ne registira tvrtku "Brijuni Rivijera" zbog ignoriranja gradova Pule i Medulina u pripremi tog projekta, rekao je da je "ta istarska oporba svjesna da je to najznačajniji projekt desetljeća pa se služi klevetama, lažima i smicalicama kako bi ga obezvrijedila i pokušala spriječiti njegovo ostvarenje".

Projekt "Brijuni Rivijera" otvorit će između pet i šest tisuća novih radnih mjesta, donijeti dobit, omogućiti razvoj južne Istre, a hrvatskom turizmu dati visoku kategoriju koja mu i pripada. "Prvi se put omogućuje građanima Istre da odlučuju, pa barem i djelomice, o Brijunima i njihovu razvoju", izjavio je Jakovčić na konferenciji u Puli.

Medulinske vlasti (Nezavisna lista, IDF, HDZ, HNS, HiP) očekuju da će ih u zahtjevu Trgovačkom sudu podržati i pulska vlast na čelu s IDF-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakovčić je ustvrdio kako, bez obzira na sve, Istarska županija radi punom parom, ne samo na tom projektu, već i na izgradnji nove pulske bolnice kao i ostvarenju izraelskog projekta prenamjene putničkih u teretne zrakoplove.

Za ostvarivanje tih gospodarskih projekata važnih, ne samo za razvoj Istre, već i hrvatskog gospodarstva, Istarska županija, kako je rekao Jakovčić, ima odluke Vlade RH i potporu hrvatskog predsjednika Mesića.

Komentirajući neotkrivanje autora prijetećih letaka, potpisanih od istarske terorističke akcije, kojima se prijetilo likvidacijom uglednih Istrana, Jakovčić je ustvrdio da policija dosad "nije uspjela ni u čemu što bi dovelo do autora tih letaka".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara