Jakovčić u EU parlamentu: Kampanja oko Brexita temeljila se na lažima, ali rezultat treba poštovati

Jakovčić u EU parlamentu: Kampanja oko Brexita temeljila se na lažima, ali rezultat treba poštovati

Foto: Hina

IAKO SE kampanja za izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije temeljila na mnogim lažima volju građana treba poštovati, rekao je u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u raspravi o Brexitu i pozvao na više zajedništva u izgradnji Europe, priopćio je ured zastupnika.

"Brexit se dogodio. Trebamo poštovati referendumsku odluku Britanaca. No građani Velike Britanije moraju biti svjesni da se Brexit temelji na mnogim lažima iznesenim u kampanji za izlazak iz EU. Zbog takvog vođenja  kampanje sada su iz politike otišli glavni zagovarači Brexita- Nigel Farage i Boris Johnson. Žalim zbog takvog rezultata referenduma", rekao je eurozastupnik Jakovčić (ALDE/IDS) u raspravi o zaključcima sastanka Europskog vijeća 28. i 29. lipnja o ishodu referenduma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Želi li Velika Britanija i dalje surađivati s nama u EU-u, mora poštovati sva ključna pravila, a posebno četiri slobode: slobodu kretanja ljudi, robe, kapitala te slobodu pružanja usluga", rekao je Jakovčić .

"No i Europska unija se mora pogledati u ogledalo. Trebamo više EU, više zajedništva u području energetike, digitalizacije kao i u bankarstvu. Ali nije dovoljno samo više Unije, više zajedništva; trebamo bolju Europu! Vjerujem u cilj izgradnje bolje Europe i nadam se da ćemo ju zajednički izgraditi", zaključio je Jakovčić svoje izlaganje na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara