Jambo podnio ostavku na mjesto predsjednika metkovićkog odbora HDZ-a

VIJEĆNICI HDZ-a u Gradskom vijeću grada Metkovića na današnjoj su konferenciji za novinare priopćili da je na jučerašnjoj sjednici metkovićkog Gradskog odbora HDZ-a Stipe Gabrić Jambo podnio ostavku na mjesto predsjednika tog odbora.

Deset članova Gradskog vijeća stavilo je svoje mandate na raspolaganje gradonačelniku Stipi Gabriću Jambu, a među njima i predsjednik Gradskog vijeća Frano Vištica. Vijećnici HDZ-a drže neprihvatljivim prijedlog o isključenje Stipe Gabrića Jamba iz HDZ-a jer za to nije bilo niti jednog ozbiljnog razloga.

Po njihovim riječima, Stipe Gabrić Jambo nije nanio nikakvu štetu ugledu HDZ-a, poglavito kad se zna kakve rezultete je gradska uprava u Metkoviću postigla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Stipe Gabrić Jambo rekao je kako za sada neće pristupiti niti HSS-u niti HNS-u, ali kako postoji mogućnost da na predstojećim parlamentarnim izborima sudjeluje kao nezavisni kandidat.

Nacionalno vijeće HDZ-a sutra bi trebalo odlučiti o isključenju iz stranke Stipe Gabrića Jamba. Postupak njegova brisanja iz članstva pokrenulo je Predsjedništvo stranke zbog Jambova štetnog djelovanja za HDZ, odnosno zbog, kako je nedavno izjavio predsjednik stranke Ivo Sanader, njegovih izjava o "plaćanju reketa HDZ-ovoj vlasti".

Gabrić je u medijima bivšu HDZ-ovu vlast optužio za ucjene i iznuđivanje, a posebno je prozvao Vladimira Šeksa i Luku Bebića. Zbog tih je optužbi, po vlastitim riječima, primio poziv za obavijesni razgovor od dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara