Jandroković: HDZ pokazao da će u Europskom parlamentu braniti hrvatske interese

Jandroković: HDZ pokazao da će u Europskom parlamentu braniti hrvatske interese
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo stranačkom kampanjom za izbore za Europski parlament istaknuvši kako je HDZ, za razliku od drugih stranaka, u njoj pokazao da razumije EU i da će u Europskom parlamentu braniti hrvatske interese.

"Vrlo smo zadovoljni kampanjom. Naši kandidati dva puta su obišli sve županije u Hrvatskoj i imali smo nekoliko velikih završnih skupova - spektakularni u Ciboni i nakon toga izvrsni skupovi u Splitu, Rijeci i danas u Osijeku", rekao je Jandroković prije početka pripremnog sastanka za izbore za Europski parlament. Njemu uz stranačko vodstvo i kandidate na izborima nazoče i članovi izbornog stožera te predsjednici županijskih odbora.

Pozvao građane da izađu na izbore

Istaknuo je kako je HDZ u kampanji bio vrlo afirmativan pri čemu se, kako je rekao, velika većina njihovih političkih konkurenata uopće nije bavila programom niti europskim izborima, nego su se isključivo bavili pokušajima kako oklevetati i uvrijediti HDZ i njihove kandidate.

"Mi nismo željeli voditi takvu kampanju, već kampanju u kojoj ćemo pokazati da razumijemo EU, da imamo ljude koji će se izvrsno snaći u Europskom parlamentu i braniti interese RH i našeg naroda", naglasio je.

Jandroković smatra kako bi bilo dobro da u nedjelju 26. svibnja izlaznost bude veća i pozvao je građane da izađu na njih jer, kako je kazao, radi se o izborima koji itekako bitno utječu na njihov život i na sve što će se događati u EU i RH.

Zadovoljstvo kampanjom izrazio je i posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost i šef HDZ-ovog Odjela za analitiku i članstvo Robert Kopal kazavši kako na izborima za Europski parlament i dalje očekuju pet sigurnih mandata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara