Jandroković je u Italiji, predsjednici Senata govorio je o situaciji u BiH

Jandroković je u Italiji, predsjednici Senata govorio je o situaciji u BiH
Foto: Sabor.hr

ITALIJA je zadovoljna položajem talijanske manjine u Hrvatskoj, dok Hrvatskoj u Italiji treba i dalje pomagati da očuva svoj identitet, izjavili su na sastanku u Rimu čelnici hrvatskog i talijanskog parlamenta Gordan Jandroković i Maria Elisabeta Alberti Casellati, priopćio je Hrvatski sabor.

Jandroković je sastankom s Casellati počeo višednevni posjet Italiji, susjednoj zemlji s kojom Zagreb želi osnažiti parlamentarnu suradnju.

Sugovornici su razgovarali i o unaprjeđenju položaja hrvatske manjine u Italiji, u pokrajinama Molise i Furlanija-Julijska krajina te potrebe daljnje potpore dviju država radi očuvanja njihovog kulturnog i jezičnog identiteta, priopćio je sabor.

Predsjednica talijanskog Senata izrazila je zadovoljstvo položajem talijanske manjine u Hrvatskoj istaknuvši da su manjine most između dviju država, dodaje se u priopćenju.

Jandroković i Casellati razgovarali su i o potrebi unapređenja europske migrantske politike te o situaciji u BiH, pri čemu je Jandroković izrazio zabrinutost poslijeizbornom situacijom i položajem Hrvata u BiH, stoji u saborskom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara