Jandroković: Milanović kao da se kandidira za prvog mrguda RH, stalno je ljut

Jandroković: Milanović kao da se kandidira za prvog mrguda RH, stalno je ljut
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Damir Spehar/PIXSELL

GLAVNI tajnik HDZ-a Gordan Jandroković je za predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića kazao da se ponaša kao da se kandidira za prvog mrguda dok, kada je riječ o Škorinim podupirateljima, postoji koalicija radikalno desnih ekstremnih političkih snaga i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika.

Zanimljivo mu je da Škoru podržavaju Mesić i Josipović

"Postoje podmetanja onih koji su izvan HDZ-a i koji se pokušavaju prikazati kao kandidati HDZ-a neće uspjeti", poručio je Jandroković u Dnevniku RTL-a uvjeren u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Za Škoru koji je dobio i javnu potporu sina prvog hrvatskog predsjednika Stjepana Tuđmana, kazao je da  je "kandidat Mosta, Grmoje, Bulja,  Petrova,  Zekanovića" te ga je optužio za lažno predstavljanje s obzirom na to da je, kako je podsjetio, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović.

Zanimljivo mu je, kaže, što Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić.

"Vrlo neobično da postoji koalicija radikalno desnih ekstremnih političkih snaga i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika", rekao je. 

Odbacuje mogućnost da je tu na djelu teorija zavjere ali dodaje kako "tu nešto ne štima".

O Milanoviću kaže da kao da se kandidira za prvog mrguda RH

Uvjeren je i da istraživanja o rejtingu kandidata nisu potpuno pouzdana te je, iako po njima predsjedničkoj kandidatkinji Grabar-Kitarović rejting pada, uvjeren u njezinu pobjedu.

Zamjerio je i jer se HDZ-ovu kandidatkinju napada "na nefer i nekorektan način", u čemu, tvrdi, sudjeluje i dio medija.

"Njoj se pokušava pronaći i najmanja pogreškica, a drugi imaju velike potencijalne afere o kojima se nedovoljno govori. Cijela kampanja je bizarna i nema  nikakvog sadržaja i svodi se na to da se potencijalni protukandidati Kolinde Grabar-Kitarović natječu u tome tko će je više uvrijediti, poniziti i oklevetati".

Za SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića kazao je da se ponaša kao da se "kandidira za prvog mrguda RH, a ne predsjednika jer je cijelo vrijeme mrzovoljan, ljut, bijesan i ništa lijepo u ovoj kampanji nije rekao".

Kandidata Mislava Kolakušića, koji tvrdi da je na kampanju potrošio 12 kuna, podsjetio je da samo štand koji je koristio za prikupljanje potpisa stoji preko tisuću kuna.

Pitali ga o Kolindinom pjevanju Bandiću

Na pitanje o pjevanju Kolinde Grabar-Kitarović na rođendanu višestrukog Uskokovog optuženika Milana Bandića te poruke kako će mu nositi kolače ako bude u zatvoru nije direktno odgovorio. Ustvrdio je međutim da se "svakome tko radi dogode i propusti".

"Međutim, ti propusti su puno manji od onog dobrog što je Kolinda Grabar-Kitarović napravila za Hrvatsku", kazao je Jandroković.

Za Bandića je pak rekao da je on  gradonačelnik Zagreba i čelnik parlamentarne stranke koju podržava i dio je vladajuće većine.

"On nije pravomoćno presuđen, tako da je Milan Bandić legitiman političar s kojim se treba i mora razgovarati", rekao je Jandroković.

Unutarstranački izbori u proljeće

Na sučeljavanje Grabar-Kitarović ne pristaje jer se, tvrdi Jandroković, kampanja pretvorila u vrijeđanje, ponižavanje i klevetanje.

Upitan o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kazao je kako će oni biti u proljeće. "Sljedeća je dinamika: prvo su predsjednički izbori, nakon toga su unutarstranački izbori i nakon toga parlamentarni, a tu dinamiku jedino može pokvariti neki nepredviđen događaj ili nelojalnost koalicijskih partnera", poručio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara