PARLAMENTARNI IZBORI

Jandroković o debati: Bilo mi je malo neugodno gledati koliko Bernardić ne zna

Jandroković o debati: Bilo mi je malo neugodno gledati koliko Bernardić ne zna
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GLAVNI tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da mu je bilo neugodno gledati duel Davora Bernardića i Andreja Plenkovića na RTL-u, s obzirom na nedostatak znanja i višak površnosti koji je pokazao čelnik Restart koalicije, u odnosu na kompetentnost i ozbiljnost čelnika HDZ-a.

"Ono jučer bilo je sučeljavanje između jednog ozbiljnog, odgovornog, kompetentnog kandidata i drugog koji je površan, sa znanjem koje je ispod razine da bi se obnašala dužnost premijera. I to je bilo vidljivo. Bernardić je nedostatak sadržaja nastojao kompenzirati agresivnošću", ocijenio je Jandroković u utorak, odgovarajući na pitanja novinara u zagrebačkoj Dubravi.

Priznao je pritom da mu je, s obzirom na Bernardićev nastup, bilo "malo i neugodno gledati" duel dvojice pretendenata za mjesto premijera.

"Jer ne sjećam se da je u ovih 30 godina netko pretendirao na mjesto premijera s toliko malo znanja i s toliko puno površnosti. Vjerujem da će građani to prepoznati", rekao je.

Istaknuvši kako su pred svima nama sigurno "izazovna vremena", Jandroković je Plenkovićevu prednost u odnosu na Bernardića u tom kontekstu opisao kroz usporedbu s upravljanjem brodom.

"Na mirnom moru, na bonaci, svatko može upravljati bodom. Ali kad je more valovito, olujno, onda trebate imati ozbiljnog, iskusnog kapetana koji zna brod dovesti u sigurnu luku", rekao je.

Na pitanja novinara vezana uz glasanje građana koji su u samoizolaciji, Jandroković je rekao da je DIP propisao pravila te vjeruje da će svi oni koji žele glasati, a u samoizolaciji su, po tim pravilima i moći glasati.

 "Očekujem da će DIP dobro obrazložiti i da će se birački odbori tako organizirati da svi oni koji žele, a koji su u samoizolaciji, da će moći glasati", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara