Jandroković otkrio kome će pripasti Ministarstvo obrazovanja

Jandroković otkrio kome će pripasti Ministarstvo obrazovanja
Foto: Nova TV

GLAVNI tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da su rezultati izbora velika pobjeda HDZ-a i Andreja Plenkovića osobno.

Istaknuo da HDZ neće kupovati nikoga za parlamentarnu većinu te da bi mjesto ministra mogle dobiti manjine.

> Manjine bi mogle dobiti ministra, Jandroković ne isključuje da to bude Pupovac

U Dnevniku Nove TV naglasio je i kako će HDZ, s obzirom na potporu koju je dobio na izborima, sasvim sigurno ostaviti resor obrazovanja u svojim rukama.

Jandroković je između ostalog komentirao i izborni potop Restart koalicije i ostavku predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Žao mu je Bernardića, ipak ga neće tužiti

"Vidjeli smo u zadnjih pet-šest dana da se SDP-u događa nešto jako loše. Dogodilo im se to da nisu imali kvalitetnu i strukturiranu kampanju niti dobrog čelnog čovjeka, nisu dobro izbalansirali liste. Najviše im je naštetila agresivna i destruktivna kampanja koja nije nudila nikakva rješenja, već je isključivo bila orijentirana na napade na HDZ", naglasio je Jandroković.

Najavio je i da neće nastaviti s tužbom protiv Bernardića zbog vrijeđanja. "Ne, nakon ovoga što mu se dogodilo, neću ga tužiti", kazao je Jandroković dodavši da mu je žao bivšeg predsjednika SDP-a.

"Platio je jako visoku cijenu za ono što je činio, za vrlo nerazumne i nepromišljene poteze, tako da svatko od nas bira svoj put, ovo je njegov", ustvrdio je Jandroković.

O radu sabora tijekom ljeta kazao je kako o tome još nisu razgovarali.

"Sasvim sigurno ćemo se konstituirati što prije, nadam se do kraja mjeseca, onda ćemo krenuti s radom, da li će se raditi baš svaki tjedan, ne mogu procijeniti, ali neće biti neke velike stanke", zaključio je Jandroković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara