Jandroković smatra da se dogovor mogao postići i bez štrajka

Jandroković smatra da se dogovor mogao postići i bez štrajka
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

PREDSJEDNIK sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je danas da je s obrazovnim sindikatima "postignut određeni kompromis" koji je očuvao financijsku stabilnost za 2020. godinu, a poručio je i kako je najvažnije da učenici budu u školama.

Jandroković: Obrazovanje jest prioritet

"Zaključak na sjednici Predsjedništva HDZ-a koji smo imali tijekom popodneva bio je jedinstven u smislu da je važno da se djeca vrate u školu i da je postignut određeni kompromis koji je očuvao financijsku stabilnost za 2020. godinu. Obrazovanje jest prioritet i ta povišica vjerujem da bi ionako došla profesorima, učiteljima i nastavnicima. To je sada jedno rješenje koje može zadovoljiti sve”, rekao je Jandroković novinarima uoči početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Vlada i sindikati dogovorili su ranije danas 3-postotno povećanje koeficijenta od 1. prosinca ove godine te još 1-postotno od 1. lipnja 2020. Dodatnih 2 posto bit će isplaćeno od 1. siječnja 2021. godine.

Jandroković: Fiskalno smo očuvali plan koji smo imali za 2020. godinu

Jandroković ne misli da je taj dogovor vladin poraz.

"Ne mislim da je poraz jer je bilo važno da djeca idu u školu. To je zaista najvažnije u ovoj situaciji. Fiskalno smo očuvali plan koji smo imali za 2020. godinu, a ova zadnja dva posto idu u 2021. godinu”, rekao je novinarima.

S obzirom na to da je obrazovanje prioritet, vjeruje da bi se sve to postiglo i bez štrajka prosvjetara. Smatra i da se to trebalo napraviti bez pritiska koji je išao prema djeci i roditeljima, a dogovor bi se, kaže, postigao i bez toga.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara