Janša: U odnosima s Hrvatskom nema razloga za za nervozne reakcije

SLOVENSKI premijer Janez Janša izjavio je da Slovenija ne može u cijelosti biti zadovoljna sadašnjim odnosima s Hrvatskom, ali da nema razloga za nervozne reakcije kad je riječ o otvorenim graničnim pitanjima.

"Stanjem na području odnosa s Hrvatskom ne možemo biti zadovoljni, ali je Slovenija svojim članstvom u Europskoj uniji i NATO savezu izrazito ojačala svoj položaj i zato s naše strane doista nema nikakvog razloga za bilo kakve nervozne reakcije i jednostrane poteze", izjavio je Janša u razgovoru za ljubljanski tjednik "Demokracija".

Osvrćući se ukratko na odnose Slovenije i Hrvatske, Janša je rekao da Hrvatska nema otvorena granična pitanja samo sa Slovenijom, nego i s Crnom Gorom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni Europska unija ni NATO savez nisu zadovoljni takvim stanjem države koja kandidira za ulazak u te integracije", rekao je slovenski premijer Janez Janša.

Janša je rekao da su u tijeku aktivnosti za rješenje otvorenih pitanja s Hrvatskom, ali da smatra kako o tome javno govoriti ne bi imalo smisla.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara