JAPAN: U TAJFUNU SONGDA POGINULO 7 OSOBA , STOTINE RANJENE

Tajfun Songda koji se žestoko obrušio u utorak na jug Japana i Južnu Koreju, usmrtio je najmanje sedam osoba, a oko 440 ljudi je ranjeno.

Promet je teško poremećen i prekinut je dovod električne energije.

Dva člana ruske posade kambodžanskog teretnog broda su se utopili i još se dvojica smatraju nestalim nakon brodoloma blizu Hirošime, prema japanskoj obalnoj straži.

Na pučini susjedne pokrajine Yamaguchi, obalna straža pokušava spasiti 22 mornara jednog indonežanskog teretnog broda koji se nasukao nakon nevremena.

Na obližnoj plaži su pronađena tri tijela.

Songda je utorak zahvatio velik i japanski otok Kyushu, nakon što je u nedjelju i ponedjeljak opustošio Okinawu. To je jedan od najrazornijih tajfuna u zemlji posljednjih godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nedjelje su 442 osobe ranjene na jugu i zapadu Japana, prema podacima državne televizije NHK.

Blizu 40.000 stanovnika Kyushua je evakuirano.

Zbog tajfuna popraćenog jakim kišama i vjetrovima koji pušu 150 km na sat otkazano je 400 unutarnjih i međunarodnih letova za i prema Kyushu. Tamo je više od milijun kuća ostalo bez električne energije.

Songda je četvrti tajfun koji je zadesio Japan od kraja kolovoza. U tri prethodna je poginulo 26 ljudi. Još jedan tajfun, Sarika, očekuje se ovog tjedna na japanskim obalama.

(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara