japanska kulturna donacija NSK-u

Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) primila je danas kulturnu donaciju japanske vlade, u okviru suradnje dviju zemalja, koja sadrži vrijednu audiovizualnu opremu namijenjenu knjižničnoj Zbirci muzikalija i audiomaterijala. L

Tom najsuvremenijom opremom, vrijednom dva milijuna kuna, koja uključuje pojačala, kazetofone, zvučnike, CD-e, videorekordere, DVD-e, plazma monitore, LCD monitore, miksere i gramofone, Zbirka NSK opremila je sedam kabina, koje su do sada bile prazne. Uz opreme za slušaonice, donirana je i prezentacijska oprema i infoekrani za korisnike.

Tako će se ljubitelji glazbe, studenti i ostali korisnici konačno moći poslužiti zbirkom od 25 tisuća LP-a, 25 tisuća kazeta i 10 tisuća CD-a, koji se nalaze u knjižničnom fondu.

Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda istaknuo je važnost NSK kao središta akademskih i kulturnih aktivnosti, izrazivši želju da ta oprema bude potpuno iskorištena.

Podsjetio je da je donacija realizirana upravo u vrijeme početka studija japanologije na Sveučilištu u Zagrebu.

Zahvalivši na donaciji, ravnatelj NSK Josip Stipanov izdvojio je tu donaciju kao osobitu i dragocjenu, posebice stoga što će omogućiti potpuno funkcioniranje slušaonica Zbirke muzikalija i audiomaterijala.

(Hina) xmb ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara