Jasen Mesić: Ako sam SDP-u tako dobar kako sad govore, zašto su 2010. svi glasali protiv mene?

Jasen Mesić: Ako sam SDP-u tako dobar kako sad govore, zašto su 2010. svi glasali protiv mene?

Foto: FAH

HDZ-OV ZASTUPNIK i bivši ministar kulture Jasen Mesić izjavio je u petak kako mu je čudno što su ga u raspravi o potvrđivanju nove Vlade hvalili zastupnici SDP-a upitavši, ako je toliko dobar kao što sada govore, zašto ga nisu ostavili za ministra nakon 2011. godine.

Da bi Mesić bio bolji ministar od predloženog Zlatka Hasanbegovića u raspravi je ocijenio Nenad Stazić (SDP), koji je od mandatara Tihomira Oreškovića zatražio da povuče prijedlog da se Hasanbegovića imenuje ministrom kulture, zbog izjava kojima je negirao antifašizam.

"Samo ću reći kako mi je jako čudno da me se u Saboru hvali na ovakav način podsjetit ću da, kad sam krajem 2010. dolazio za ministra, cijeli SDP glasovao je protiv mene, a 2011. isto tako bio sam kritiziran kao ministar kulture, dapače, kad sam došao bio sam dočekan s osporavanjem i određenom skepsom. Da sam tako dobar kao što sada čujemo, vjerojatno bi i nakon 2011. ostao ministar", komentirao je Mesić novinarima.

Dodao je kako u proteklom mandatu SDP-ova većina nije prihvatila nijedan njegov prijedlog ni amandman, te da na aktualnim prijepodnevima nije dobio odgovore ni na jedno svoje pitanje.

"Za sve ostalo, mislim da Vladi, pa tako i svim ministrima, treba dati šansu da svojim potezima pokažu kako će raditi i trebamo se okrenuti naprijed", dodao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kaže pak kako treba biti racionalan, jer je moderna hrvatska država utemeljena prije svega na obrambenom Domovinskom ratu, ali isto tako, upisano je u hrvatski Ustav, i na odlukama ZAVNOH-a.

"Naša je koalicija antifašistička i takva će ostati. HSLS je u ovoj koaliciji dok god bude ono što smo se dogovorili na početku i tako će biti. Kad bi bilo nekih drugih naznaka, HSLS sigurno u toj koaliciji ne bi bio", poručio je.

Na pitanje je li mu sporan odabir Hasanbegovića, odgovorio je kako je on odabir HDZ-a. "Pričekajmo, vidjet ćemo što će čovjek raditi i govoriti u budućnosti kao ministar. Ne možemo ljudima izvlačiti što su govorili prije godinu, pet ili 10, pričekajmo da vidimo što će raditi kao ministar", kazao je Kosor.

Ustvrdio je da neće biti registra izdajnika nacionalnih interesa, koji je najavio kandidat za ministra branitelja Mijo Crnoja. "Sigurno neće biti registra izdajnika, to je mišljenje HSLS-a i svih drugih stranaka Domoljubne koalicije i Mosta, takav registar sigurno neće biti napravljen", rekao je Kosor.

Upitan kako će o Vladi glasovati Gordana Rusak, zastupnica HRID-a koja se nedavno priključila klubu HSLS-a, odgovorio je "Rusak će glasati onako kako bude glasao klub HSLS/BUZ, ona je sada članica našeg kluba".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara