Jasna Babić i Branko Mijić tuže Nacional zbog "morbidne klevete" o krvavim rukama

Jasna Babić i Branko Mijić tuže Nacional zbog "morbidne klevete" o krvavim rukama

NOVINARKA Jasna Babić, nekadašnja bliska suradnica Ive Pukanića u Nacionalu, tužit će ovaj tjednik zbog teksta u kojem su je nakon atentata na Pukanića optužili da su joj ruke krvave. Jasna Babić je potvrdila za Index da će tužiti Nacional i da je za odvjetnika angažirala Antu Nobilu, te da će više pričati nakon što se podnese tužba.

Anto Nobilo nam je rekao da je prihvatio zastupanje Jasne Babić te da je ovo jedan od najtežih kleveta s kojima se ikada susreo.

"Takvom klevetom optužiti kolegicu da su joj ruke krvave i da je pripremila ubojstvo Ive Pukanića je stvarno morbidno i zbog toga će morati odgovarati na sudu," rekao je Nobilo.

Podsjetimo, u  prvom izdanju Nacionala, gotovo u cijelosti posvećenom Ivi Pukaniću, njegovu životu i karijeri, objavljen je članak pod naslovom "Medijski masakr" u kojem se spominju novinari koji su negativno pisali o Ivi Pukaniću u proteklih godinu dana. 

Mijić: Sulude i opasne optužbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumnist Novog lista Branko Mijić također je angažirao odvjetnika kako bi odgovorio na "sulude i opasne optužbe" koje je Nacional iznio u svom zadnjem broju na njegov račun kao i na račun drugih novinara.

"Ne znam još uvijek što ću tražiti s tom tužbom, ali u svakom slučaju to zaslužuje reakciju, jer u ovom trenutku optužbe o krvavim rukama nisu nimalo bezazlene", kaže Mijić. Na zaključak Jasne Babić koja je u intervjuu Indexu kazala da su optužbe Nacionalovih novinara posljedica straha koji osjećaju pred pravim počiniteljima i očitog pomanjkanja želje da se pravi ubojica pronađe, zbog čega ga traže među novinarima, Mijić kaže "ako je tako, to je njihov problem i nije nikakvo opravdanje".

Oboje se iščlanili iz HND-a

Jasna Babić i Branko Mijić nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva. Babić još od vremena kada je radila u Nacionalu, točnije, nakon što je Pukanićev dnevni list Republika objavio aferu Grupo. Iščlanila zbog razmirica sa tadašnjim šefom HND-a Dragutinom Lucićem. Mijić je iz HND-a istupio kada je nagradu za novinara 2006. godine dobio HTV-ov Goran Milić, a ne, po mišljenju mnogih, daleko zaslužniji Drago Hedl.

D.M./A.B.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara