Javili se iz HDZ-a BiH, otkrili su što očekuju od Milanovića

Javili se iz HDZ-a BiH, otkrili su što očekuju od Milanovića
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) BiH nakon predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na kojima je pobijedio Zoran Milanović očekuje da će službeni Zagreb nastaviti podupirati zahtjeve tamošnjih Hrvata u ostvarenju jednakopravnosti i približavanju zemlje Europskoj uniji.

"Nadamo se da će u vremenu koje je pred nama legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini“, priopćeno je iz vodeće stranke bosanskohercegovačkih Hrvata.

Objavili što očekuju

Pri tome su iz HDZ-a BiH pojasnili kako je cilj hrvatske politike u BiH potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda te približiti je europskim integracijama.

"Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske. Hrvatski interes je i interes EU-a, a to je stabilna BiH koja slijedi europske standarde", dodaje se.

U priopćenju je HDZ BiH zahvalio biračima na potpori u dva kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, navodeći kako je to rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara