Javno otvaranje ponuda za privatizaciju treće mreže HTV-a 3. lipnja

PONUDE pristigle na natječaj za privatizaciju treće mreže HTV-a otvorit će se 3. lipnja na javnoj sjednici Vijeća za radio i televiziju, doznaje se u tom Vijeću.

Ponude na javni natječaj za televizijsku koncesiju na državnoj razini, koju sada koristi treći program HTV-a, raspisan je lani u prosincu, a krajnji rok za podnošenje konačnih ponuda je danas u ponoć.

U Vijeću nisu željeli reći koliko je ponuda do sada pristiglo jer je natječaj još otvoren, a u obzir će se morati uzeti i ponude predane na pošti do danas u ponoć.

Konačna odluka o koncesionaru trebala bi biti donesena do listopada ove godine.

Nakon raspisivanja natječaja dokumentaciju potrebnu za prijavu otkupile su 22 tvrtke.

Iako se na natječaj za koncesiju mogu javiti samo tvrtke registrirane u Hrvatskoj, mediji nagađaju da iza onih koje su otkupile dokumentaciju stoje i neke strane medijske kuće, poput onih novinskih magnata Silvija Berlusconija i Ruperta Murdocka ili njemačke televizije RTL.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se da iza imena tvrtki koje su zatražile dokumentaciju stoje i Tvornica duhana Rovinj, hrvatski i britanski operateri mobilne telefonije Vip i Vodafon, Nova TV, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska glazbena unija, Hrvatske ceste, Croatia records, itd.

Na popisu tvrtki koje su za 15.000 kuna otkupile natječajnu dokumentaciju su i kutinska televizija NET (Televizija Moslavina d.o.o.), zagrebačka tvrtka RTL, te Odašiljači i veze.

Privatizacija treće mreže, doznaje se na HRT-u, neće utjecati na smanjenje broja uposlenika nacionalnog radija i televizije.

Po riječima glasnogovornika HRT-a Krešimira Macana, treći program nema posebnih uposlenika ni tehničkih kapaciteta, osim zasebne režije.

No, točan broj uposlenika potrebnih za proizvodnju programa moći će se odrediti tek nakon dovršene privatizacije treće mreže, odnosno kada se izradi prva shema za dva programa HTV-a, kazao je Macan.

Na moguće kadrovske promjene utjecat će i druge promjene u radu HRT-a, poput digitalizacije programa i ostalih tehničkih inovacija, zaključio je Macan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara