Je li posramljeni Strauss-Kahn bio upleten u lanac prostitucije u Lilleu?

Je li posramljeni Strauss-Kahn bio upleten u lanac prostitucije u Lilleu?

Foto: AFP

POSRAMLJENI bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn energično je odbacio navode nekih francuskih medija da je unajmljivao prostitutke u hotelu u gradu Lilleu.

Strauss-Kahn je zatražio razgovor s istražiteljima zbog toga što se navodi kako je bio upleten u navodni lanac prostitucije. Odvjetnik bivšeg šefa MMF-a Henri Leclerc je rekao Reutersu da je njegov branjenik zatražio razgovor kako bi stao na kraj opasnim i zlonamjernim insinuacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori bliski istrazi, sudeći po pisanju nekih francuskih medija, su naveli kako je jedna prostitutka tijekom istrage izjavila da je Strauss-Khan bio klijent. Korištenje usluga prostitutku i Francuskoj nije kriminalno djelo.

Tri menadžera luksuznog hotela Carlton u Lillu su prošlog tjedna pritvoreni, a tri hotela u Lilleu, uključujući i Carlton, su zatvorili suci. Odvjetnik jednog od pritvorenih menadžera je kazao kako istraga treba "ići šire". Strauss-Kahn se upravo oslobodio dviju optužbi za pokušaj silovanja u odvojenim slučajevima u Francuskoj i SAD-u. I oba slučaja su odbačene optužbe protiv njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara