Jedan od radnika Salonita koji štrajkaju glađu završio u bolnici s temperaturom od 40 stupnjeva

Jedan od radnika Salonita koji štrajkaju glađu završio u bolnici s temperaturom od 40 stupnjeva

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić/Cropix

LENKO JUKIĆ, jedan od deset radnika SalonIta, koji već četvrti dan štrajkaju glađu, završio je večeras oko 19 sati u splitskoj bolnici.

Vinko Mladineo nagovara u ime Vlade radnike da se prestanu izgladnjivati

"Napravio je preglede, dobiva vrlo jake antibiotike. Ići će kući, mora jesti jer ne može lijekove primati bez jela. Inače ima azbestozu, i to vrlo teški slučaj, pa nismo htjeli ništa riskirati. Postupili smo po liječničkoj preporuci", kaže HUS-ov sindikalist Jozo Marić, koji također štrajka glađu s kolegama iz Salonita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jukiću je skočila temperatura na 40 stupnjeva. Našopali su ga injekcijama. Infuziju je jutros dobio radnik Božo Perišić. Stanje mu se stabiliziralo, još uvijek je tu s nama i odbija izići", izvijestio je Marić. 

Sutra u 12.30 sati dolazi im u posjet direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo, i to kao pregovarač Vlade. "Donijet će prijedloge, mi od svojih zahtjeva ne odstupamo, vidjet ćemo što će biti" kaže Marić. 

Radnici izgladnjivanjem žele uvjeriti Trgovački sud u Splitu da radnicima Salonita produlji ugovore o radu kako bi nastavili čistiti tvornicu od azbesta. Traže i da se azbestoza prizna kao profesionalno oboljenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara