Jedan od radnika Salonita koji štrajkaju glađu završio u bolnici s temperaturom od 40 stupnjeva

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić/Cropix

LENKO JUKIĆ, jedan od deset radnika SalonIta, koji već četvrti dan štrajkaju glađu, završio je večeras oko 19 sati u splitskoj bolnici.

Vinko Mladineo nagovara u ime Vlade radnike da se prestanu izgladnjivati

"Napravio je preglede, dobiva vrlo jake antibiotike. Ići će kući, mora jesti jer ne može lijekove primati bez jela. Inače ima azbestozu, i to vrlo teški slučaj, pa nismo htjeli ništa riskirati. Postupili smo po liječničkoj preporuci", kaže HUS-ov sindikalist Jozo Marić, koji također štrajka glađu s kolegama iz Salonita.

"Jukiću je skočila temperatura na 40 stupnjeva. Našopali su ga injekcijama. Infuziju je jutros dobio radnik Božo Perišić. Stanje mu se stabiliziralo, još uvijek je tu s nama i odbija izići", izvijestio je Marić. 

Sutra u 12.30 sati dolazi im u posjet direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo, i to kao pregovarač Vlade. "Donijet će prijedloge, mi od svojih zahtjeva ne odstupamo, vidjet ćemo što će biti" kaže Marić. 

Radnici izgladnjivanjem žele uvjeriti Trgovački sud u Splitu da radnicima Salonita produlji ugovore o radu kako bi nastavili čistiti tvornicu od azbesta. Traže i da se azbestoza prizna kao profesionalno oboljenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara