Splitski homofob novinarima pokazivao da će ih zaklati: Policajci čavrljali s njim u subotu, danas ne znaju tko je!

Foto: Ante Čizmić/Cropix

OD TROJICE jučer privedenih istražnom sucu zbog nasilja na splitskom Gay Prideu, jedan je završio u pritvoru, dok je drugome izrečena zaštitna mjera zabrane posjećivanja javnih skupova. Radi se o mladićima starim 21 godinu! Policija traga za još dvojicom 25-godišnjaka, koje su preko video snimki također identificirali kao osobito nasilne.

Sugestivnom mimikom pokazivao novinarima da će ih zaklati

Kriminalističko istraživanje po nalogu Državnog odvjetništva i dalje traje tako da broj privedenih ne bi trebao biti konačan.

Nejasno je, međutim, kako je policija dosad pokupila samo "mulariju", kada je na Gay Prideu bilo evidentno da su najglasniji bukači, a moguće i organizatori napada, bile znatno starije osobe. Jedan od takvih je na početku rive novinarima sugestivnom mimikom poručio da će ih zaklati. Ima najmanje 45 godina. Čudi kako policija još nije ustanovila o kome se radi.

Možda to i ne čudi, jer su policajci u osiguranju s njim vrlo ljubazno čavrljali.

Cinizam šefa splitske policije

Kao vrhunac cinizma zvučala je izjava načelnika šefa splitske policije Ivice Tolušića kad smo ga upozorili na taj detalj. "Pa pomozite nam i vi, ustupite snimke", kazao je novinarima nakon Pridea Tolušić, koji i dalje ne vidi u čemu je problem.

Da nije bilo Državnog odvjetništva koje im je naložilo kriminalističku istragu zbog zločina iz mržnje, sve bi se završilo sa prekršajnim prijavama za remećenje reda i mira te sa tri kaznene prijave za ukupno 6 grama marihuane.

Tolušić je uvjeren da novinari koji kritiziraju rad policije, imaju nešto protiv sustava, a sličnog je mišljenja i glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, koji je izjavio da bi se čule kritike na rad policije i da je sve prošlo bez incidenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara