Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata još uvijek nije dobio ni kunu odštete

Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata još uvijek nije dobio ni kunu odštete

Foto: HRT, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JEDINI preživjeli vatrogasac s Kornata, Frane Lučić, ni deset godina nakon tragedije nije dobio ni kunu odštete.
 
Obje presude u sporovima u kojima je tražio odštetu od države, Grada Šibenika te Općine i DVD-a Tisno ukinute su i sve je vraćeno na početak, javlja HRT. Prvo ročište u postupku protiv DVD-a i Općine Tisno održano je danas u Šibeniku.
 
 
Nagodba postignuta sa svim obiteljima mrtvih vatrogasaca
 
Frane ne želi govoriti pred kamerama. Gorčinu koju osjeća ne može izraziti.
 
"Frane Lučić bio je na Kornatima, gasio požar i radio za opće dobro. Znači nije tamo bio na izletu, nego je gasio požar. Logično bi bilo da se vlast prema njemu ponaša bolje, da mu pokuša platiti odštetu da koliko-toliko počne novi život", kaže njegov odvjetnik Šime Savić i poziva vlast na dogovor oko ovog predmeta, posebice jer je nagodba postignuta sa svim obiteljima stradalih vatrogasaca.
 
Općina Tisno i DVD Tisno žalbom su srušili prvu presudu kojom je Frani dosuđena odšteta. Zašto mu odbijaju isplatiti odštetu, a svim obiteljima stradalih vatrogasaca one su isplaćene, načelnik Ivan Klarin ne želi objasniti. O Kornatima i kornatskoj tragediji, kaže, više ne daje izjave.
 
Odgovornima za Franino stradanje dosad se nisu smatrali ni država ni Grad Šibenik. Prvi spor protiv njih Frane je izgubio, a novi počinje idući tjedan u Zagrebu. Od svih tuženih Frane Lučić potražuje 4 milijuna kuna uz kamate i rentu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara