Jeftina provokacija Matije Vujice: "Cenzurirana" zbog hrvatske zastave

Jeftina provokacija Matije Vujice: "Cenzurirana" zbog hrvatske zastave

HRVATSKA pjevačica i modna kreatorica Matija Vujica koja je partijanje po Jadranu s Vlatkom Pokos i Snježanom Mehun prekinula kako bi nastupila na Etnofestivalu u Neumu, neugodno se iznenadila nakon što je sarajevska Federalna televizija u trenutku kada se Vujica tijekom nastupa ogrnula hrvatskom zastavom, uskratila publici pogled na opisani prizor.

Kako na sebe ne može skrenuti pozornost "hitom" kakvog nije imala još od doba "Linđa", polivalentna estradna pjevačko-kreatorska kreatura si je dala truda i "originalnim" i "drskim" načinom na sebe usmjerila cenzorske škare iz Federalne televizije.

Vujica je, naime, u nedjelju nastupala na 12. po redu Etnofestivalu u Neumu, a u trenutku kada joj je tijekom nastupa dodana hrvatska zastava kojom se pjevačica, pjevajući pjesmu Jurice Popovića “Ljubim kamen svoj” ogrnula, televizija je počela prikazivati kadrove publike, obale, te tu i tamo prizor Vujicine glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ BiH i HDZ 1990., najjače hrvatske stranke u susjednoj Bosni i Hercegovini, osudile su ovakav potez javne televizije, a sirota Matija je braneći našu trobojnicu pala 15-ak kilometara od rodnog Metkovića, u poznatoj mudžahedinsko-fundamentalističkoj utvrdi, Neumu.

Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara