Jelenić: Ne zna se hoće li se protiv Žalac pokrenuti kazneni postupak

Jelenić: Ne zna se hoće li se protiv Žalac pokrenuti kazneni postupak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GLAVNI državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da se još provode izvidi o prometnoj nesreći ministrice Gabrijele Žalac, a nije mu poznato hoće li u tom slučaju biti pokrenut kazneni postupak.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima na temelju izvješća policije provodi izvide i prikuplja relevantne činjenice je li prometna nesreća posljedica nečije krivnje", kratko je odgovorio Jelenić o mogućnosti da se pokrene kazneni postupak protiv ministrice Žalac.

Kaže kako će DORH obavijestiti javnost o svojoj odluci

Nije dao izravan odgovor ni na pitanje o mogućnosti da Općinsko državno odvjetništvo utvrdi kaznenu odgovornost Žalac, nakon što je policija to odbacila.

"Državno odvjetništvo provest će svoj dio postupka pa će donijeti i svoje zaključke i o tome će sigurno izvijestiti javnost. S obzirom da se radi o izvidima koji su tajni, ne mogu govoriti o sadržaju tih izvida, kao ni o tome koliko će trajati", izjavio je Jelenić novinarima u prigodi obilježavanja 25 godina partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke u dvorani Lisinski.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac nakon prometne nesreće kada je, vozeći bez valjane vozačke dozvole koja je istekla u lipnju 2016. godine, automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu ponudila je premijeru Plenkoviću ostavku, no on je nije prihvatio pa ona i dalje ostaje na ministarskoj dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara