Jokić: Političari, ne prisvajajte reformu, od praznih riječi i jeftinih bodova nema koristi

Jokić: Političari, ne prisvajajte reformu, od praznih riječi i jeftinih bodova nema koristi

Foto: FaH

BORIS JOKIĆ, voditelj kurikularne reforme u ostavci i njegov tim priopćenjem su zahvalili svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

"Želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu. Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora. Ona je ujedno iskren i pošten pokušaj ljudi iz škola, vrtića, učeničkih domova, akademske zajednice, vjerskih zajednica, privatnog sektora, sindikata...", navodi se u prioćenju stručnog tima.

Zamolili su sve političke opcije da obrazovanje i znanost stave kao svoje prioritete te da poboljšaju status odgojno-obrazovnih radnika i znanstvenika i osiguraju djeci i roditeljima bolje obrazovanje.

"Od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo", poručio je Jokić u priopćenju koje uz njega potpisuju i Branka Vuk, Ružica Vuk, Branislava Baranović, Suzana Hitrec, Zrinka Ristić Dedić i Tomislav Reškovac

>> Podrška kurikularnoj reformi sakupila preko 33 tisuće potpisa

Sve o kurikularnoj reformi i sutrašnjem prosvjedu možete pratiti ovdje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara