Još jedan izgred u Savudrijskoj vali

POTPREDSJEDNIK Ceha ribara Bujštine Danilo Latin izvijestio je danas novinare da se u Savudrijskoj vali, četiri milje južno od crte razgraničenja, u hrvatskim teritorijalnim vodama ponovno dogodio izgred.

Po njegovim riječima slovenska je ribarica u pratnji slovenske policije jučer oko 15,20 sati na tom mjestu spustila mreže, izvijestio je i dodao da hrvatska policija nije upozorila slovensku policiju i ribara da se nalaze u hrvatskom moru.

Ista je ribarica, kaže Latin, jutros oko sedam sati također praćena slovenskim policijskim plovilom, stigla na isto mjesto, izvukla mreže i s ulovom se vratila u Sloveniju.

Glasnogovornik istarske Policijske uprave Robert Pavleković potvrdio je taj događaj, no naglasio je kako se radilo o 3,9 milja južno od crte razgraničenja te da u policijskom zapisniku stoji kako su hrvatski policajci i jučer i danas upozorili slovensko policijsko plovilo i ribaricu da se nalaze u hrvatskim vodama.

Oba slovenska plovila, kazao je, jučer su nakon upozorenja hrvatske policije napustila hrvatske teritorijalne vode između 17 i 18 sati, a i jutros su nakon upozorenja hrvatske policije u 8,20 sati slovenska plovila napustila hrvatsko more.

Istarska policija nema podataka kolik je bio ulov slovenskog ribara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara