Još jedna općina u Karlovačkoj županiji - Kamanje

Skupština Karlovačke županije većinom je glasova dala danas pozitivno mišljenje na izdvajanje Mjesnog odbora Kamanje iz sastava općine Žakanje te na formiranje zasebne općine, dvadeset i druge jedinice lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji.

I dok su se neki vijećnici Županijske skupštine priklonili izdvajanju, a drugi tvrdili da je izdvajanje općine s 3000 stanovnika neracionalno, prevladalo je stajalište da potpisi 91,7 posto punoljetnih mještana koji podržavaju samostalno formiranje općine Kamanje, daje legitimitet Mjesnom odboru da se izdvoji iz općine Žakanje. Jedan je od argumenata Mjesnog odbora Kamanje da Kamanje, Orljakovo, Reštovo, Mali Vrh Kamanjski, Preseka Ozaljska, Brlog Ozaljski i Veliki Vrh Kamanjski daju u općinski proračun 31,6 posto proračunskih prihoda, a od 1993. godine, kada je takva općina formirana, Mjesni odbor Kamanje ne dobiva natrag kroz ulaganja ni 10 posto tog novca, piše u elaboratu o izdvajanju Mjesnog odbora Kamanje.

Stjepan Mikulandrić predložio je, u ime Kluba vijećnika SDP-a, da se Kamanje nakon izdvajanja pripoji gradu Ozlju s čijim teritorijem graniči i kojem gravitira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara