Još jedno otvaranje dr. Dujomira: Nadao se Jaci, stigli učenici, a ni pod na odjelu još nije završen

Još jedno otvaranje dr. Dujomira: Nadao se Jaci, stigli učenici, a ni pod na odjelu još nije završen

Foto: Paun Paunović/Cropix

U SPLITSKOJ bolnici danas još jedno otvaranje. Odjel za neurologiju premjestio se s Križina na Firule.

Praksa otvaranja nedovršenih odjela

Na golemo razočaranje šefa bolnice dr. Dujomira Marasovića, Jadranka Kosor bila je prezauzeta obavezama pa nije uveselila još jedno otvaranje nedovršenog odjela splitskog KBC-a. Naime, po dobroj staroj tradiciji dr. Duje, Odjel je otvoren premda radovi još nisu dovršeni tako da se pacijenti i liječnici očekuju tek idućeg tjedna. Ovog puta, Marasović je makar bio korektan pa se sam posuo pepelom i priznao da još treba posla napraviti. Treba još dovršiti pod u šest soba... Sitnica će biti odrađena u par idućih dana, obećao je dr. Dujomir Marasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaca se danas bavi svojim poslom

Kazao je dvije, tri u povodu nedolaska najdraže gošće. "Ovo je bolničko otvaranje, bez ljudi iz politike. To je isključivo moja odluka", obrazložio je dr. Duje. Nesretno odabranom datumu otvaranja mora da je kumovala totalna neobaviještenost šefa bolnice i splitskog HDZ-a. Jaca je danas, naime, zauzeta sjednicom Vlade. A možda i nije zamjeriti Marasoviću. Tko je uz tolika otvaranja svega i svačega posljednjih mjeseci mogao pomisliti da će se premijerka stići pozabaviti i svojim poslom.

Kvalitetna usluga

Kako bilo, Marasović je istaknuo prednosti novog Odjela, koji je dosad postojao i na Križinama i Firulama, što je otežavalo rada liječnika. "Sada ćemo pacijentima moći pružiti kvalitetniju uslugu jer će jedan liječnik biti na Odjelu, a druži će brinuti o prijemu bolesnika. Prije smo umirućeg pacijenta sa Križina trebali transportirati do Firula, a sada za to više nema potrebe", pohvalio se Marasović, koji se na otvaranju umjesto s Jacom družio sa učenicima Škole za dizajn, koji su osmislili i obnovili Odjel. Što i nije tako loše. Možda je već nekog vrbovao za mladež HDZ-a. Na koncu konca, na mladima počiva budućnost. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara