Još nema presude za Damira Vukovića, sudsko vijeće nije sigurno je li ubio majku

PREMDA je za danas bila najavljena objava presude Damiru Vukoviću za ubojstvo majke, predsjednik sudskog vijeća Marko Pribisalić odlučio je preotvoriti raspravu te ponovno ispitati troje svjedoka, koji su već dali svoje iskaze tijekom neki dan zaključene glavne rasprave.

Sporno kretanje optuženog na dan ubojstva

Ispalo je da se članovi Vijeća nisu mogli usuglasiti oko odluke o krivnji optuženog Damira Vukovića. Svjedoci koje će ponovno saslušati dali su podatke o Vukovićevom kretanju na dan kad mu je ubijena majka 26. siječnja 2010. godine.

Sud će na preotvorenoj raspravi 23. ožujka ponovno ispitati Smilju Božić Radoju i njezinog brata Josipa Buljana, zaposlenike trgovine ispred koje je optuženi običavao piti, te Nikolu Vučicu, vozača Čistoće koji je tog dana vozio madrac kojeg su se Vukovići riješili.

Optužnica tereti Damira Vukovića da je majku ubio oko podneva, no spomenuti svjedoci različito su govorili o tome kada su optuženika vidjeli pa su mu na neki način osigurali alibi.

Slučaj nije jednostavan

Slučaj nije jednostavan, nekakvog razložnog motiva za ubojstvo optuženi i nije imao. Kao pomorac dobro je zarađivao, a majku je požurivao da sklope ugovor o doživotnom uzdržavanju. Iza njene smrti ostao bi mu stan, u kojem su živjeli.

S druge strane, istraga nije otkrila nikog drugog s motivom da likvidira 74-godišnju staricu, umirovljenu frizerku, a njen sin Damir jedini je znao ritam njezinog kretanja.

Indicije i dokazi

U tetkinom stanu, u kojem se ubojstvo dogodilo, policija je pronašla otisak njegovog dlana, dok su na jakni nađene trokomponentne čestice koje potječu od opaljivanja inicijalne kapisle. Branitelj Željko Lubina mislio je na sve pa je tako zaključio da je optuženi ostavio otisak dlana kada je prije godinu i pol dana svratio u stan da pomakne frižider, dok čestice potječu sa sprovoda hrvatskog branitelja, na kojem je Vuković bio par dana uoči ubojstva. 

Odluka za sud neće biti lagana, a današnji iznenađujući obrat sa preotvaranjem glavne rasprave samo tome ide u prilog. Uz Pribisalića, koji se dosad na Općinskom sudu bavio isključivo građanskim pravom, u Vijeću sjedi i Miho Mratović, također "parničar".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara