Još nema zaraženih koronavirusom u BiH, vlasti kažu da su spremne

Još nema zaraženih koronavirusom u BiH, vlasti kažu da su spremne
Ilustracija: EPA

PREDSTAVNICI više razina vlasti u Bosni i Hercegovini, uključujući i medicinske djelatnike, danas su sa zajedničkog sastanka održanog u Doboju poručili kako u toj zemlji nema zabilježen nijedan slučaj koronavirusa te da su vlasti spremne na pojavu ove zaraze. 

"Dogovorili smo koordinirano djelovanje ako se pojavi slučaj koronavirusa u BiH, što nije isključeno. Ne treba međutim dizati paniku među građanima, virus se može kontrolirati ako se držimo procedura koje se nalažu", rekao je nakon sastanka premijer Republike Srpske Radovan Višković. Dodao je kako su usuglašene procedure djelovanja prema osobama s potencijalnim simptomima zaraze koronavirusom.

"Sve bolnice i zdravstvene ustanove širom BiH mogu takve slučajeve kontrolirati u svom području, a prema Kliničkim centrima se upućuju pacijenti s većim stupnjem oboljenja", dodao je.

Tema sastanka bili su i razgovori o hitnoj nabavci potrebnog medicinskog materijala. 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić istaknuo je kako su do sada svi testovi na pojavu koronavirusa bili negativni. Današnji sastanak u Doboju o problemu koronavirusa prvi je zajednički susret entitetskih dužnosnika i predstavnika države BiH koja, osim koordinirajuće, zapravo nema nikakve nadležnosti u oblasti zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara