Još se ne zna gdje će VW graditi tvornicu. Srbija se više ne spominje

Još se ne zna gdje će VW graditi tvornicu. Srbija se više ne spominje
Foto: VW

BUGARSKA je spremna ponuditi dodatne poticaje njemačkom proizvođaču automobila Volkswagenu kako bi je izabrao za lokaciju nove tvornice, nakon odgode odluke o gradnji pogona u Turskoj zbog ofenzive turskih snaga u Siriji, poručio je čelnik udruge proizvođača automobila.

Sofija je spremna ponuditi nove poticaje i udvostručiti subvencije s početno ponuđenih 135 milijuna na 260 milijuna eura, ustvrdio je za radio BNR član upravnog odbora nevladinog automobilskog klastera Rosen Plevnelijev, bivši bugarski predsjednik.

U bugarskom ministarstvu gospodarstva nisu željeli komentirati tvrdnju da Sofija nudi dodatne poticaje odnosno da je spremna povećati subvencije.

Glasnogovornik ministarstva rekao je da su do objave konačne VW-ove odluke i Bugarska i Turska kandidati za lokaciju novog postrojenja.

Bugarska je ušla u uži izbor potencijalnih lokacija za novu Volkswagenovu tvornicu, a odgoda odluke o gradnji pogona u Turskoj iznova im je ulila nadu da bi mogli privući njemačkog automobilskog diva.

U međuvremenu je i Rumunjska objavila da je pokrenula nove razgovore kako bi lobirala za Volkswagenovo ulaganje.

„Jučerašnje priopćenje bilo je dobar početak, no dug je put do konačne odluke. Bugarska je pripremila sjajan prijedlog koji nudi sve moguće pogodnosti prema zakonima Europske unije”, istaknuo je Plevnelijev.

Klaster okuplja više od 50 kompanija iz automobilskog i sektora automobilskih dijelova i aktivno je sudjelovao u lobiranju za bugarsku lokaciju.

„Našu suradnju s Volkswagenom možemo proširiti na različitim područjima. Bugarska planira graditi infrastrukturu za električne automobile. Također imamo ideju kako poduprijeti proizvođače automobila dodatnom infrastrukturom i obrazovnim mjerama”, kazao je Plevnelijev.

Iz svega ovoga, čini se kako Srbija više nije u igri.

VW odgodio odluku o gradnji tvornice u Turskoj! Je li Srbija opet u igri?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara