Josipa Rimac i šef Hrvatskih šuma sreli se par dana prije uhićenja? Objavljena snimka

Josipa Rimac i šef Hrvatskih šuma sreli se par dana prije uhićenja? Objavljena snimka
Screenshot: Nova TV

DNEVNIK Nove TV večeras je objavio snimku na kojoj je, kako kažu u prilogu, uhvaćen susret Krunoslava Jakupčića i Josipe Rimac u jednom zagrebačkom kafiću u ponedjeljak, 25. 5., u 19:43.

"U ponedjeljak, 25. svibnja, u 19:43 Krunoslav Jakupčić ušetao je u jedan zagrebački kafić", objavljeno je u Dnevniku Nove TV.

"Nije odmah sjeo za stol, već je nervozno šetao oko stola dvije minute, popravljao košulju i gledao kroz prozor. Točno tri minute poslije u kafić je ušetala Josipa Rimac", kaže prilog.

Snimke su objavljene večeras u Dnevniku Nove TV. Četiri dana nakon navodnog sastanka oboje su uhićeni.

Krunoslav Jakupčić u petak je u javnosti iznio svoju priču oko afere Vjetroelektrane i poručio da je rezolutno odbijao pritiske Josipe Rimac.

Hrvatske šume, pak, nakon upita Nove TV rekle su da se Jakupčić s Rimac nije sreo mjesecima. Na tom su odgovoru inzistirali i nakon više upita.

"Predsjednik uprave Hrvatskih šuma nije se sastao s Josipom Rimac posljednjih nekoliko mjeseci", odgovorili su.

Iz Hrvatskih šuma sve demantiraju

Hrvatskim šumama poslan je i upit što je Jakupčić 25. svibnja u kasnim poslijepodnevnim satima radio u društvu bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac i na čiju je inicijativu došlo do susreta i o čemu su razgovarali.

"Navedena informacija nije točna. Predsjednik uprave Hrvatskih šuma nije se sastao s Josipom Rimac posljednjih nekoliko mjeseci", navodi se u odgovoru.

Iz Hrvatskih šuma, na ponovno inzistiranje, odgovoreno je kako su sigurni da se Krunoslav Jakupčić nije vidio s Rimac posljednjih nekoliko mjeseci.

"Svi sastanci s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac održali su se u službenim prostorima Hrvatskih šuma, a posljednji je bio u veljači. Smatramo da je ovime javni interes za ovu temu namiren", odgovoreno je.

Javili se još jednim priopćenjem

Nakon što je objavljena snimka navodnog susreta, iz Hrvatskih šuma javili su se još jednim priopćenjem. Kažu da na snimci nije Jakupčić.

"Nova TV objavila je lažnu vijest da se g. Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, krajem svibnja susreo s gđom Josipom Rimac. Naime, osoba koja se susreće s Josipom Rimac na snimci objavljenoj u Dnevniku Nove TV 6. lipnja 2020. nije g. Krunoslav Jakupčić. Zadovoljštinu protiv širitelja ove lažne vijesti potražit ćemo na sudu", stoji u odgovoru Hrvatskih šuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara