Josipović brani Kosoricu, SDP je napada

Josipović brani Kosoricu, SDP je napada

Tekst: I.Ka. / P.V.
Foto: Ranko Šuvar/Cropix

U DANAŠNJOJ emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" predsjednik Ivo Josipović komentirao je slučaj stjecanja stana premijerke Kosor te kazao kako smatra da je premijerka na "zakonit način stekla stan te da tu treba razlučiti dvije stvari i ne ih povezivati jer u ishodištu nisu ni bile povezane".

> Kosor prijeti tužbom: Laži i klevete Stankovića povrijedile su mi dostojanstvo, čast i ugled!

> Čovjek čiji je stan zaposjela premijerka Kosor: Zbog stana su nam prijetili iz MORH-a

> Stanković: Umjesto da pomogne obitelji Drobac, premijerki Kosor važnija povrijeđena taština

> Kosor kod Stankovića prije šest godina objašnjavala aferu stan: Jučer tužba, danas amnezija

> Kosoričina priča puna rupa: Nitko iz Vlade nije zvao HRT?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno je pitanje je li bilo ljudi poput gospodina Dropca, koji su na jedan neprimjeren način bili tretirani, a očito i šikanirani u neko vrijeme kad pravna država u Hrvatskoj nije stanovala i to je posebno pitanje. I mislim da tu Hrvatska mora s pozornošću vidjeti što s takvim slučajevima i ljudima na neki način pružiti satisfakciju. Od toga bih potpuno odvojio pitanje je li premijerka Kosor zakonito stekla svoj stan. Mislim da svi podaci govore o tome da jest i to je jedna tema koja je za mene s tim na neki način završena", kazao je predsjednik Josipović.

Josipović kaže da Pilselovo gostovanje kod Aleksandra Stankovića, koje je stvorilo najnoviju aferu na HRT-u, nije gledao, "ali je čuo da je bilo dosta burno". Josipović ističe kako je upravo Pilselov temperament razlog zbog kojeg je morao napustiti Pantovčak. "Gospodin Pilsel nije bio spreman na restrikcije u javnim nastupima koje su potrebne za sudjelovanje u radu Ureda predsjednika", kaže Josipović.

SDP protiv premijerke: Uzmi Papino nalivpero i njime potpiši ostavku

Iako je predsjednik odlučio podržati Jadranku Kosor, iz redova njegove bivše stranke danas je stigao novi žestoki udar na premijerku. Slavko Linić i Željko Jovanović na konferenciji za novinare održanoj u Rijeci pozvali su Kosoricu da podnese ostavku.

"Premijerka živi u svijetu iluzija. Nije problem u lošem radu Vlade nego u zločestim medijima i kritičkoj oporbi", kaže Jovanović koji smatra da se Jadranka Kosor i njeni najbliži suradnici bahato izruguju građanima Hrvatske. Jovanović je otvoreno poručio premijerki da je najbolje što može učiniti za Hrvatsku da podnese ostavku.

"Umjesto da lamentira o Papinu nalivperu kojim će potpisati pristupnicu Europskoj uniju, bolje bi joj bilo da uzme to nalivpero i potpiše ostavku ove Vlade", osvrnuo se Jovanović na Kosoričine "vatikanske" izjave. Niz demantija koji ovih dana dolaze s Banskih dvora, kao i najavu tužbe protiv HRT-a, Jovanović je nazvao dokazom da je Vlada sasvim izgubljena.

Oštro se SDP-ov zastupnik okomio i na Ivana Šukera ("dugove koje je on stvorio plaćat će djeca koja se još nisu rodila") i Luku Bebića ("živi u naivnom uvjerenju da će spinovi i PR spasiti njegov ured"). Slavko Linić osvrnuo se na premijerkine antirecesijske mjere koje je nazvao "sporadičnim idejama kojima se kupuje mir u javnosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara