Josipović: Milanović je grobar SDP-a i ljevice

Josipović: Milanović je grobar SDP-a i ljevice

Foto: Hina

GOVOREĆI o nadolazećim lokalnim izborima i situaciji u domaćoj politici, bivši predsjednik Ivo Josipović rekao je, među ostalim, da je Milanović grobar SDP-a i ljevice.

"Milanović je grobar SDP-a i ljevice, iza sebe je ostavio pustoš. On je meni i prigovorio što sam otišao iz SDP-a. Ja se u SDP nisam vratio radi njega i politike kakvu je vodio, smatrao sam da je poštenije reći da ta politika ne valja, da je ne mogu podržati, nego da se vratim i kimam glavom", rekao je Josipović za N1.

"Ja to mogu razumjeti emotivno. SDP ima vrlo poštenih i emotivnih ljudi u članstvu. To je dio jedne nostalgije i nerazumijevanja što se SDP-u dogodilo. Nije neobično u jednoj stranci imati frakcije koje se međusobno bore. Mislim da si izabrali predsjednika koji može voditi stranku, i učiniti je jakom, ne u periodu od danas do sutra, nego u nekom konkretnijem vremenskom razdoblju", komentirao je Josipović činjenicu da dio članstva priziva povratak Milanovića.

No, smatra Josipović komentirajući slučaj Tomislava Sauche, da Milanović nije lopov.

"Njega nikad nisam vidio kao lopova, iznenadilo bi me kad bi se ustanovilo da je on krao u Vladi", kaže Josipović.

"Najveće zlo koje izlazi iz toga je da je SDP imao jasan imidž poštene stranke, a u jednoj mjeri će ovaj slučaj, ako se pokaže da je riječ o kriminalu, taj imidž malo narušiti", dodao je. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara