Josipović opleo po Kolindi: "Više sadržaja, manje šminke!"

Josipović opleo po Kolindi: "Više sadržaja, manje šminke!"

Foto: FAH

DANAS je u Studiju 4 na HRT-u gostovao bivši predsjednik RH Ivo Josipović, koji se osvrnuo na stanje hrvatske ljevice pred lokalne izbore te druge aktualne političke teme.

"Nažalost ljevica je u prilično lošem stanju danas, nadam se da će se brzo promijeniti, kadrovske promjene koje se događaju, otvaraju takav prostor", kazao je te se osvrnuo na to tko je kriv za takvo stanje.

Kazao je da je puno kritizirao Zorana Milanovića i njegovu politiku, ali smatra da treba tu temu zatvoriti i okrenuti se budućnosti.

"Važno je da ljevica bude stabilna i igra ulogu koju bi trebala imati u društvu", rekao je i izrazio nadu da će ljevica izaći zajedno na izbore i ostvariti dobar rezultat.

Za sadašnjeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića je rekao da je mlad i dobro obrazovan čovjek koji ima kapacitet okupiti ljevicu.

Aferu 'dnevnice' i aktere u toj priči nije htio komentirati, ali smatra da se krivci trebaju tražiti na nižim razinama.

"Ja nikad nisam vidio nijedan putni nalog, sumnjam da je Milanović vidio", rekao je.

Mrak Taritaš dobro rješenje za Zagreb

Smatra da je Anka Mrak Taritaš dobro rješenje za Zagreb, no ako SDP ima svog kandidata, podržat će njega ili nju.

Usto, osvrnuo se i na stanje odnosa u regiji, upozoravajući da odnosi Hrvatske i Srbije nikada nisu bili lošiji.

Vidljivo je to svakodnevno, dovoljno je kazati da na ulici napadaju ljudi samo zato što imaju registraciju automobila druge države. Širi se mržnja, vanjska politika treba zagovarati mir, smatra i naglašava da ne treba uvijek na sve reagirati. Nacionalizmi se međusobno hrane, zadaća politike je ne prepustiti društvo mržnji i takvim ispadima", poručuje.

Prokomentirao je i dvije godine rada Kolinde Grabar-Kitarović.

"Po mom sudu trebalo bi više sadržaja manje šminke, ja bih zagovarao druge vrijednosti, ali birači će odlučiti o tome kakva je ona predsjednica bila", kaže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara