Josipović: Osovina Zagreb-Beograd ne postoji

Josipović: Osovina Zagreb-Beograd ne postoji

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović kazao je u razgovoru za podgorički list Pobjeda kako je Crna Gora znatno napredovala na unutrašnjem planu te u odnosima sa susjednim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći konkretno o odnosima s Hrvatskom, Josipović je ocijenio kako su ti odnosi dobri, naznačivši kako "repovi iz rata više ne dominiraju našim odnosima". "Sigurno, u pograničnim krajevima i u Dubrovniku postoji posebna osjetljivost na ratna vremena. Ali i tamo se jasno razumije da je perspektiva naših odnosa mir i suradnja, zajednički projekti, međusobno razumijevanje. Uopće ne sumnjam u to da će suradnja jačati. I zajednički infrastrukturni objekti su, zasigurno, i mogući i poželjni. Ali na politici je da gradi dobre odnose i omogući projekte. A što će se od njih ostvariti, zavisi od interesa i jasne računice", kazao je Josipović.

Komentirajući spekulacije da ima prebliske odnose sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem, kazao je kako su te kritike neosnovane. "Nema nikakve osovine Zagreb - Beograd. Hrvatska politika otvorena je prema susjedima. Uostalom, i s crnogorskim vodstvom sam se često nalazio, formalno i neformalno. Mislim da je razumljivo da su kontakti Hrvatske i Srbije česti, jer između naših država ima najviše problema koje treba riješiti. Mislim da moraju biti i još češći. Drago mi je da želja za rješavanje tih problema postoji i kod Tadića", kazao je. Ističe i kako dio hrvatske političke scene ne želi jačanje odnosa sa Srbijom i rješavanje problema između dviju država i da iz tih krugova uglavnom dolaze pirgovori o stvaranju "osovine". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara