Josipović: Svakog normalnog trebalo bi biti sram onoga što radi predsjednica

Josipović: Svakog normalnog trebalo bi biti sram onoga što radi predsjednica
Screenshot: N1

BIVŠI predsjednik Ivo Josipović gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao kampanju za predstojeće predsjedničke izbore.

Prvo je komentirao nesreću u kojoj je sudjelovao Kolindin autobus.

"Mislim da je važna procjena događaja. Ako je važna situacija, onda se štićenu osobu štiti, ali ovdje mislim da je sve jasno i nisam vidio posebni razlog zbog kojeg bi kolona nastavila. Mislim da će procjena MUP-a o tome što se dogodilo biti realna i da neće biti utemeljena na ocjeni štićene kolone", rekao je.

On, jasno, navija za Milanovića.

"Kad čovjek navija za nekoga i ima svog kandidata, naravno da nije objektivan do kraja. Ja bih volio da u drugi krug uđe Zoran Milanović, a tko će biti drugi, njemu je svejedno, jer je on ta konstitucija jake ličnosti koja će se dobro boriti s drugim kandidatom. Ovo zadnje što se događa, silni pad Kolinde Grabar-Kitarović i to presuđuje i vodi raspletu, svi ti njeni strašni gafovi, njezino sramoćenje i nje i funkcije predsjednice, mislim da je nešto što obilježava ove izbore", rekao je.

Kaže da bi svakog normalnog trebalo biti sram Kolinde

"Pustimo sad ideologiju, politiku i stranačko navijanje, svaka opcija ima svog kandidata, ali ne znam da itko tko voli ovu zemlju i tko drži do njenog ugleda može zdušno podržavati gospođu Grabar-Kitarović, jer ovo što ona radi je neviđeno na našoj političkoj sceni, ta količina autogolova koje ne daje samo sebi nego i instituciji predsjednika Republike. Ovo je zaista prilično strašno što gledamo", rekao je.

"Vjerojatno bi HDZ čvršće stao iza Grabar-Kitarović da se ne ponaša kako se ponaša. Mislim da bi svakog normalnog trebalo biti sram. Estradizirala je funkciju predsjednice, osramotila i sebe i nas", dodaje.

Kaže da je Škoro za Kolindu televizor u boji

Komentirao je Škoru.

"Naravno da nimalo ne izazivaju simpatije ljudi koji se oko njega kreću, pritom mislim na Bujanca i društvo. Za to osobno nemam simpatija, međutim, neke njegove poruke o, primjerice, sekularnoj državi vrlo su prihvatljive. Jandroković pokušava ogaditi Škoru kod desnih birača", kaže Josipović.

"Naravno, kad su se opredijelili za Grabar-Kitarović, da je moraju i podržati. Međutim, kad uspoređujemo kandidate, uspoređujući ta dva desna kandidata, za mene nema nikakve dvojbe, Škoro je za nju televizor u boji", govori Josipović odgovarajući na pitanje o tome tko je bolji za HDZ.

Komentirao je i sudbinu Andreja Plenkovića ako Kolinda izgubi izbore.

"To je teška situacija. Mislim da je Grabar-Kitarović toliko ovisna o HDZ-u i toliko nesamostalna i bez HDZ-a ne može ništa da je jasno da je ona kandidat Plenkovićev i da će to biti jak motiv njegovim ozbiljnim protivnicima, a ima ih koliko hoćete. To je borba europskog HDZ-a protiv neeuropskog i mislim da će neeuropski jako uprijeti u činjenicu poraza na izborima. Milanović je, primjerice, jaka ličnost i bez obzira na podršku SDP-a, on je izrazito samostalan i njegov eventualni poraz nitko neće povezivati s Bernardićem", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara