Josipović: Vjerujem da ću s Kukuriku vladom surađivati bolje nego s HDZ-om

Foto: Neja Markičević / Cropix

"DOZVOLITE da najprije čestitam Kukuriku koaliciji na jasnoj izbornoj pobjedi. Čestitam svima koji su osvojili saborska mjesta, naravno i budućoj oporbi, ali i onima koji se nisu uspjeli plasirati u Sabor", kaže Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovi izbori su pokazali da je Hrvatska zrela demokracija, nije bilo većih problema s provođenjem izbora. To je znak demokratske zrelosti Republike Hrvatske. Očekujem da će vlada od prvog dana odlučno krenuti u rješavanje nagomilanih problema. Čuli smo od buduće oporbe da žele biti čvrsta oporba, konstruktivna oporba", rekao je Josipović.

Predsjednik smatra da će s budućom vladom imati bolju suradnju nego s Kosoričinom. "Jadranki Kosor i njenoj vladi zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji. Znate kako ide ona pjesma, 'Pamtit ćemo samo sretne dane'... Vjerujem da ćemo pamtiti samo bolju stranu ove suradnje", kazao je Josipović.

Kao najveće iznenađenje izbora Josipović je istaknuo rezultat Lesarovih laburista. Dodao je da budući sastav Sabora pokazuje značajno skretanje ulijevo. Upitan da komentira Kosoričinu odluku da ne čestita Kukuriku koaliciji pobjedu na izborima, Josipović je kazao: "Ja bih uvijek čestitao pobjednicima, ona valjda ima svoje razloge. Koliko je to opravdano, odlučit će birači i građani. Izborna utakmica za iduće izbore počinje od prvog dana".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara