Joško Morić: Haaškim istražiteljima dao sam dokaze da nije bilo etničkih čišćenja

BIVŠI pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Morić, koji je jučer, u svojstvu svjedoka, u Zagrebu razgovarao s istražiteljima Haaškog suda, izjavio je za NOVU TV kako je u svome iskazu "dokazao kako u Hrvatskoj nije bilo planiranja ni zataškavanja zločina".

Ta nezavisna televizijska postaja večeras je objavila da je Morić na jučerašnji razgovor u Ured Haaškog suda u Zagrebu, stigao s materijalima koji istražitelji još nisu imali.

Joško Morić rekao je da je svjedočio o kontekstu vremena od početka 90-ih do 2000. godine.

"Nije bilo riječi samo o Medačkom džepu i Oluji nego o svim oslobodilačkim akcijama", izjavio je Morić za NOVU TV. Dodao je kako je apsolutno siguran da im je dao dokaze koji pokazuju da u Hrvatskoj nikada nije bilo planiranja ni zataškavanja etničkog čišćenja i zločina.

NOVA TV također navodi da je Morić svjedočenju priložio i određene dokumente.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam jesu li oni to mogli vidjeti negdje drugdje ili nisu, ali to što su vidjeli prije nisu imali", kazao je Morić, no nije precizirao o kakvim je dokumentima riječ.

Napomenuo je da je zadovoljan ishodom razgovora, te kako je, zatreba li, spreman ponovno razgovarati s haškim istražiteljima.

Haaški istražitelji razgovarali su s bivšim pomoćnikom unutarnjih poslova Joškom Morićem, u svojstvu svjedoka, gotovo 10 sati, a NOVA TV doznaje da je time njegovo svjedočenje privedeno kraju.

Osim s Joškom Morićem, haaški istražitelji protekli su tjedan u Zagrebu razgovarali, u svojstvu svjedoka, i s bivšim djelatnikom Sektora Specijalne policije Zdravkom Janićem.

Hrvatski mediji procjenjuju da bi razgovori haaških istražitelja s bivšim i sadašnjim djelatnicima iz ministarstava unutarnjih poslova i obrane trebali završiti početkom veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara